21 Ocak 2012 Cumartesi

Çin Usulü Kestaneli Krep Tarifi

Malzemeler

4 kişilik

90 g konserve kestane püresi

kızartmak için;
1 yemek kaşığı (15 ml) sıvıyağ,

Servis için;
Tozşeker bozcaada

Krepler için:
1+1/4 su bardağı (150 g) un,
ilaveten üzerine serpmek için 7 yemek kaşığı (yaklaşık 105 ml) kaynamış su
Yarım tatlı kaşığı (2,5 ml) sıvıyağ bozcaada


Çin Usulü Kestaneli Krep Tarifi

1-Krepleri yapmak için; unu eleyip üzerine kaynamış suyu dökün ve karıştırın. Sıvıyağı da ilave edip, karışımı hamur haline getirin. Ağzını ıslak bir havluyla kapatıp, 30 dakika dinlendirin.
2-Hamuru, topaklan gidene kadar yoğurun. Yuvarlayarak, uzun bir sosis şekli verin. Uzun hamuru 8 parçaya bölün. Par­çaları yuvarlayarak beze yapın. Yassılaştırıp, 15 cm çapında krepler yapın.
3-Bir tavayı, yağ sürmeden ısıtın. Sonra düşük ateşte krepleri tavaya koyun. Üstlerinde hafif kahverengi yanıklar belirmeye başlayınca, diğer taraflarını çevirip pişirin. Hepsi pişene kadar, pişmiş olanları nemli bir bezin altında tutun.
4-Her krepin içine 1 yemek kaşığı kestane püresi koyup, rulo yapın ve sarın.
5-Geniş bir kızartma tavasını yağlayıp, ısıtın. Yaptığınız ruloları kısa süre kızartıp, her tarafını pişirin ve servise hazırlayın.
6-Her ruloyu 3 yada 4 parçaya ayırın üzerlerine toz şeker serpin hemen servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder