21 Ocak 2012 Cumartesi

Tropik Meyveli Krep Tarifi

Malzemeelr

4 kişilik

1 su bardağı (115 g)) içinde kabartma tozu olan kek unu
1 tutam hindistancevizi rendesi
1 yemek kaşığı (15 g) tozşeker
1 yumurta
1+ 1/4 su bardağı (300 ml) yağsız süt
1 yemek kaşığı (15 g) az yağlı yumuşak margarin, eritilmiş olarak
1 yemek kaşığı (15 ml) hindistancevizi (ter­cihe bağlı)

Kızartmak için,
Sıvıyağ
Üzerine serpmek için pudra şekeri
Servis için;
Az yağlı yoğurt (tercihe bağlı)
İçinin dolgu malzemesi için:
225 g olgun ve sert mango (ya da 2 orta boy ayva) bozcaada
2 tane muz 2 tane kivi bozcaada
1 büyük portakal
1 yemek kaşığı (15 ml) limon suyu
2 yemek kaşığı (30 ml) taze portakal suyu
1 yemek kaşığı (15 ml) bal


Tropik Meyveli Krep Tarifi

1-Unu, hindistancevizini ve tozşekeri bir kaseye alın. Ayrı bir kasede, yumurtaları hafifçe çırpıp, sütün çoğunu da ilave edip karıştırın. Sonra bu karışımı unlu karışıma ilave edip yumuşak bir hamur haline getirin. Kalan sütü, eritilmiş yağı ve hindistancevizini ilave edip, hamur yumuşayana kadar karıştırın.
2-Büyük bir tavayı çok ince bir tabaka halinde yağlayın. Sonra tavayı ısıtıp
hamur karışımından bir parça dökün. İyice kızarınca bir spatulayla çevirip, diğer ta­raflarını da pişirin.
3-2. aşamayı kalan karışımla tekrarlayarak, 8 tane krep yapın. Mangoları küp şeklinde, muzları ve kivileri de küçük ince dilimler halinde dilimleyin. Portakalın kabuğunu şeritler halinde kesin.
4-Meyveleri bir kaseye koyun. Limon, portakal suyu ve balla karıştırın. Sonra bu karışımı meyvelerin üzerine dökün.
5-Her krepin ortasına meyveli karışımdan koyup, krepleri dörde katlayın. Diğer kreplere de aynı işlemi yapın. Üzerlerine pudra şekeri serpip, sade olarak ya da az yağlı yoğurtla servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder