21 Ocak 2012 Cumartesi

Vişneli Krep Tarifi

Malzemeler

4 kişilik

Yarım su bardağı (50 g) un
Yarım su bardağı (50 g) kepekli un bozcaada
Bir tutam tuz
1 yumurta akı
2/3 su bardağı (150 ml) yağsız süt
2/3 su bardağı (150 ml) su
Tavayı Yağlamak için; sıvıyağ

İçinin dolgu malzemesi için:
425 g konserve, dondurulmuş vişne ya da vişneli şerbet
1+1/2 tatlı kaşığı (7,5 g) mısır nişastası

bozcaada

Vişneli Krep Tarifi

1-Unu ve tuzu bir kasenin içine eleyin. Süzgecin üzerinde kalan kepekleri de unun ve tuzun içine ilave edin. Unun orta­sında bir çukur açıp, bu çukura yumurta akı­nı, sütü ve suyu ilave edin. Tahta bir kaşıkla, kenarlardaki unları da azar azar alarak karış­tırın. Sonra karışımı, yumuşak bir hamur kı­vamına gelene kadar sertçe karıştırın.
2-Geniş bir tavaya birkaç damla yağ dö­küp, tavayı ısıtın. Hamur karışımından biraz alıp, düzgün bir krep şekli vermek için tavayı hafifçe çevirerek dökün.
3-Krepi, üzeri kızarana kadar pişirin. Sonra bir spatulayla krepi çevirip, diğer tarafını pişirin. Krepi bir tabağa ya da kağıt havluya koyun. Bu şekilde 8 krep daha yapın.
4-Vişne tanelerini süzüp, sularını bir kenara ayırın. 2 yemek kaşığı kadar şurubu, ten­cerede mısır nişastasıyla karıştırın. Sonra ka­lan şurubun hepsini ilave edin. Karışım yo­ğunlaşıp berrak bir kıvama gelene kadar kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Vişne tane­lerini de ilave edip biraz ısıtın. Kirazları ka­şıkla gözlemenin içine koyun. Dörde katla­yıp bekletmeden servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder