Malzemeler
4 kişilik
Yarım su bardağı (50 g) un
Yarım su bardağı (50 g) kepekli un bozcaada
Bir tutam tuz
1 yumurta akı
2/3 su bardağı (150 ml) yağsız süt
2/3 su bardağı (150 ml) su
Tavayı Yağlamak için; sıvıyağ
İçinin dolgu malzemesi için:
425 g konserve, dondurulmuş vişne ya da vişneli şerbet
1+1/2 tatlı kaşığı (7,5 g) mısır nişastası
Vişneli Krep Tarifi
1-Unu ve tuzu bir kasenin içine eleyin. Süzgecin üzerinde kalan kepekleri de unun ve tuzun içine ilave edin. Unun ortasında bir çukur açıp, bu çukura yumurta akını, sütü ve suyu ilave edin. Tahta bir kaşıkla, kenarlardaki unları da azar azar alarak karıştırın. Sonra karışımı, yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar sertçe karıştırın.
2-Geniş bir tavaya birkaç damla yağ döküp, tavayı ısıtın. Hamur karışımından biraz alıp, düzgün bir krep şekli vermek için tavayı hafifçe çevirerek dökün.
3-Krepi, üzeri kızarana kadar pişirin. Sonra bir spatulayla krepi çevirip, diğer tarafını pişirin. Krepi bir tabağa ya da kağıt havluya koyun. Bu şekilde 8 krep daha yapın.
4-Vişne tanelerini süzüp, sularını bir kenara ayırın. 2 yemek kaşığı kadar şurubu, tencerede mısır nişastasıyla karıştırın. Sonra kalan şurubun hepsini ilave edin. Karışım yoğunlaşıp berrak bir kıvama gelene kadar kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Vişne tanelerini de ilave edip biraz ısıtın. Kirazları kaşıkla gözlemenin içine koyun. Dörde katlayıp bekletmeden servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder