21 Ocak 2012 Cumartesi

Yaz Meyveli Krep Tarifi

Malzemeler

4 kişilik

1 su bardağı (115 g) içinde kabartma tozu olan kek unu
1 yumurta
1+ 1/4 su bardağı (300 ml) yağsız süt
Yarım tatlı kaşığı vanilya
Tavayı Yağlamak için; bozcaada
Sıvıyağ

Üzerine serpmek için;
Pudra şekeri

Meyveler için:
1 yemek kaşığı (15 g) az yağlı yumuşak margarin bozcaada
1/4 su bardağı (50 g) tozşeker
2 portakalın suyu
Yarım portakal kabuğu rendesi
3 su bardağı (350 g) karışık yaz meyveleri, dilimlenmiş olarak (çilek, böğürtlen, ahududu, yabanmersini, vişne gibi)
3 yemek kaşığı (45 ml) portakal likörü (tercihe bağlı)


Yaz Meyveli Krep Tarifi

1-Fırını önceden 150 derecede ısıtın. Krepleri yapmak için, unu bir kaseye eleyip ortasında bir çukur açın. Bu çukura yumurtaları kırıp, sütü de azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur karışımı haline getirin. Sonra vanilyayı da ekleyip karıştırın. Hamuru serin bir yere koyup (buzdolabı gibi), yarım saat dinlendirin.
2-Yaklaşık 18 cm genişliğinde bir tavayı çok az sıvıyağ ile yağlayın. Hamur karışımından biraz alıp, düzgün bir krep şekli vermek için tavayı hafifçe çevirerek dökün. Kreplerin altı kızarıp, kenarlardan ayrılana kadar pişirin.
3-Krepi, üzeri kızarana kadar pişirin. Sonra bir spatulayla çevirip, diğer tarafını pişirin. Krepi bir tabağa ya da kağıt havluya koyun. Bu şekilde 7 krep daha yapın. Üstlerini folyo ile kapatıp ya da başka bir tabağa koyup, ılık fırının içinde tutun.
4-Az yağlı yumuşak margarini bir tavada eritip, şekeri de ilave edin ve kısık ateşte pişirin. Sonra portakal suyunu ve rendesini de ilave edip, şurup kıvamına gelene kadar pişirin. Meyvelerin birazını süslemek için ayırıp, kalan kısmını ve likörü de karıştırın. Bir kibritle tutuşturup, flambe yapın (alevde pişirin). Flambe sönene kadar tavayı sallayın.
5-Krepleri dörde katlayıp, her tabağa ikişer tane koyun. Meyveli karışımı üstlerine kaşıkla koyup, pudra şekeri serpin. Kalan meyveleri de yanlarına koyarak servis yapın.

1 yorum: